Sådan vælger du de rigtige glas til din spisestue


Når du skal vælge glas til din spisestue, så er der flere ting, du skal have in mente. Du skal overveje, hvad slags mad og drikke du vil have på bordet, hvor mange mennesker du forventer at have til middag og hvilket udtryk du ønsker at give din spisestue.
Her får du en guide til, hvilke glas du skal vælge til hvilke lejligheder, så du kan få det bedst mulige ud af din spisestue og naturligvis din drikkelse.

Hvidvin

Når det så til gængæld kommer til hvidvinen, så er der altså nogle få ekstra ting, som du skal have in mente. Hvidvin skal serveres koldt, og derfor er det en god idé at have glassene kølet ned, inden du hælder vinen i.
Hvidvin skal naturligvis også serveres i et glas, der er relativt smalt, så vinen kan få lov at ånde. Når det kommer til hvidvin, så er det især Rosendahl glas i serien Grand Cru, der er et godt valg.

Rødvin

Rødvin skal også serveres koldt, men ikke lige så koldt som hvidvin. Derfor kan det være en god idé at have et par forskellige glas til hvidvin og rødvin, så du ikke skal tænke over, hvilke glas der skal køles ned og hvilke der ikke skal.
Når det kommer til rødvin, så er det en god idé at vælge et glas, der er lidt bredere end et almindeligt vinglas. Dette gør bare, at rødvinen kan udvikle sig en del bedre, og at du kan få mere smag ud af vinen.

Champagne

Champagne skal serveres koldt, men ikke for koldt. Derfor er det en god idé at have champagnen stående i køleskabet i et par timer, inden du hælder den i et glas.
Når det kommer til champagne, så er det en god idé at vælge et glas, der er relativt smalt og højt. På den måde får champagnen lov at ånde, og du kan nyde alle de små bobler.

Øl

Øl skal ikke serveres for koldt, da det kan gå ud over smagen. Derfor er det en god idé at tage øllet ud af køleskabet i god tid, inden du hælder det i et glas.
Når det kommer til øl, så er det en god idé at vælge et glas, der er relativt bredt. På den måde får du mere smag ud af øllet, og du kan nyde alle de små bobler.