Wikipedia dropper Google Maps til fordel for OpenStreetMap

OpenStreetMap-Logo.jpg

I torsdags gennemførte Wikipedia skiftet fra Google Maps til OpenStreetMap i deres mobilapplikationer til iOS og Android. Det er dermed endnu et stort firma, som inden for kort tid dropper Googles korttjeneste. Senest har Microsoft, Facebook, Apple, Foursquare og Yahoo, også foretaget skiftet til OpenStreetMap enten helt eller delvist.

Skiftet fra Googles tjeneste er sket, efter at de begyndte at opkræve penge for brugen af Google Maps. For Wikipedia handler det dog ikke om penge, men skiftet skete, fordi Googles licensmodel gjorde det umuligt at nå ud til alle brugere:

[OpenStreetMap] helps it run on the millions of cheap Android handsets that are purely open source and do not have the proprietary Google applications.

Yuvi Panda, Wikimedia

Grundlæggeren af OpenStreetMap er blevet ansat af Microsoft, som en del i Bing-holdet, der gratis leverer satellitbilleder til kortprojektet.

[Via: Wikimedia Blog]

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med dine venner.

PinIt
submit to reddit

Om Daniel Lomholt

Jeg har altid haft en kæmpe interesse for teknologi og gadgets, og efter at have skrevet på blogs og for andre, besluttede jeg i februar 2011 at starte GearNYT, som jeg nu dagligt driver med mine øvrige skribenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top