Wikipedia dropper Google Maps til fordel for OpenStreetMap

Af , 7. april 2012. Gemt under Software, Webtjenester - 0 kommentarer
OpenStreetMap-Logo

I torsdags gennemførte Wikipedia skiftet fra Google Maps til OpenStreetMap i deres mobilapplikationer til iOS og Android. Det er dermed endnu et stort firma, som inden for kort tid dropper Googles korttjeneste. Senest har Microsoft, Facebook, Apple, Foursquare og Yahoo, også foretaget skiftet til OpenStreetMap enten helt eller delvist.

Skiftet fra Googles tjeneste er sket, efter at de begyndte at opkræve penge for brugen af Google Maps. For Wikipedia handler det dog ikke om penge, men skiftet skete, fordi Googles licensmodel gjorde det umuligt at nå ud til alle brugere:

[OpenStreetMap] helps it run on the millions of cheap Android handsets that are purely open source and do not have the proprietary Google applications.

Yuvi Panda, Wikimedia

Grundlæggeren af OpenStreetMap er blevet ansat af Microsoft, som en del i Bing-holdet, der gratis leverer satellitbilleder til kortprojektet.

[Via: Wikimedia Blog]

82222b4022b2230ec232e263c79ffd4c
Share

Om skribenten

Jeg står bag GearNYT, og har i mange år skrevet omkring teknologi på både mine egne blogs og for andre. Dagligt holder jeg jer læsere opdateret på alt det seneste inden for teknologi, sammen med mine øvrige skribenter. My Google+ Profile

0 comments
Sort: Newest | Oldest