Motorola Mobility får medhold i sag mod Apple i Tyskland

apple-logo_black.jpg

Motorola Mobility har netop fået medhold fra retten i Tyskland i et fogedforbud mod Apple. Retten har desuden også afgjort, at Apple skal betale for tidligere krænkelser, som de har foretaget. Afgørelsen træffes omkring patentet EP 1 010 336 B1, der er en del af GPRS-standarden.

Apples produkter krænker altså dette patent, og dette skulle gælde i iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 3G og iPad2 3G, mens iPhone 4S dog ikke nævnes, men det skyldes formodentlig, at den kom på markedet efter sagens påbegyndelse, mens den dog også menes at omfatte patentet.

Denne afgørelse betyder, at Motorola Mobility har ret til at forbyde for salget af Apples enheder i Tyskland, og kan samtidig kræve betaling for tidligere krænkelser i disse produkter. Før Motorola Mobility kan få lov til at igangsætte dette forbud, skal de først lægge en garanti på €100 millioner, mens det dog er mindre end de €2 milliarder som Apple tidligere krævede. Garantien er sat, i tilfælde af at Apple skulle vinde sagen.

På trods af, at patentet er en del af en standard, og altså dermed skal tilbydes på FRAND-betingelser, nåede retten frem til enighed i, at Motorola Mobility have ret til at kræve et fogedforbud mod Apple. Apple hævdede dog, at Motorola Mobility ikke kunne bruge patentet mod dem, til at forbyde salget af Apples produkter, da patentet skulle tilbydes under disse FRAND-betingelser.

Apple har før tilbudt at købe en licens på FRAND-betingelser, der skulle dække tidligere og fremtidige produkter, til en pris tilsvarende den på FRAND-betingelserne. Her ville der dog være den betingelse, at hvis patentet skulle blive kendt ugyldigt, skulle de ikke betale for tidligere krænkelser.

Motorola Mobility kunne godt kræve et fogedforbud, da den tyske retspraksis kræver, at man køber sig en FRAND-licens uden yderligere betingelser. Retten og Motorola var her også enige i, at Apples forsvar i sagen ikke holdt, da det dermed ville give virksomheder mulighed for at krænke et patent, og derefter blot slippe med at skulle betale FRAND-priser, hvis man blev opdaget i at krænke det.

Motorola Mobility og retten mente, at krænkelser skulle have en højere pris end FRAND-priser. Apple har stadig mulighed for at anke afgørelsen, hvilket også forventes at de gør. Desuden er flere afgørelser på vej i Tyskland mellem Apple og Samsung, samt Motorola Mobility.

Kilde: FOSS Patents

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med dine venner.

PinIt
submit to reddit

Om Daniel Lomholt

Jeg har altid haft en kæmpe interesse for teknologi og gadgets, og efter at have skrevet på blogs og for andre, besluttede jeg i februar 2011 at starte GearNYT, som jeg nu dagligt driver med mine øvrige skribenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top