Kaspersky: Apple er 10 år bagefter Microsoft hvad angår sikkerhed

Apple-Mac-OS-X-Mountain-Lion.jpg

I starten af april måned dukkede en trojan frem, som påvirkede mere end 600.000 Mac OS X brugere. Dette har fået industrieksperter til at spekulere i, om Apple gør nok for at sikre deres Macs fra malware, og hvordan fremtiden ser ud for firmaet hvad angår sikkerhed. Eugene Kaspersky, som er stifter og administrerende direktør i firmaet Kaspersky Lab, tror på at Apple er “10 år bagefter Microsoft hvad angår sikkerhed.” Med den mængde brugere, som Flashback-malwaren fik inficeret, må den siges at have fået succes, og i et interview med CBR udtaler Kaspersky, at cyberkriminelle fortsætter med at skabe endnu mere malware i fremtiden.

Kaspersky frygter at Apple får de “samme problemer som Microsoft havde for 10-12 år siden.” Microsoft havde problemer med Windows XP, der led hårdt af store sikkerhedstrusler, blandt andet MSBlast, der fik firmaet til at udgive en Service Pack 2 til Windows XP med et stort antal sikkerhedsforbedringer. Mange mente dog at dette forsinkede Microsoft med udviklingen af styresystemer, som Windows Vista.

“Apple bliver nødt til at foretage ændringer i deres opdateringscyklus, og bliver nødt til at investere mere i sikkerhedssoftware,” udtalte Kaspersky. Apple ser dog ud til at arbejde i den rigtige retning, da den kommende version af Apples styresystem, Mountain Lion, der lanceres til sommer, har en ny funktion kaldet Gatekeeper, der fra start af ikke tillader programmer at køre, medmindre de er fra Mac App Store eller er fra troværdige udviklere.

Man kan dog også vælge at slå funktionen fra, så alle programmer accepteres, men denne funktion er helt klart lavet, for at undgå malware. Sikkerhedsfirmaet Sophos siger, at næsten 3 % af de 100.000 mennesker som benytter sig af deres Mac anti-virus software er blevet inficeret med malware. Hvis malware udnytter sikkerhedshuller i Mac App Store programmer eller programmer fra troværdige udviklere, er Gatekeeper på sigt ikke nok til at standse malware, og derfor kan Kasperskys 10-års forudsigelse blive en realitet.

I takt med at Apples OS X styresystem vokser, bliver udviklere i stigende grad også interesserede i at udvikle malware til platformen. Meget af det Kaspersky i dette interview har udtalt, kan dog også være for at få flere til at investere i anti-virus software.

Via: ZDNET, The Verge

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med dine venner.

PinIt
submit to reddit

Om Daniel Lomholt

Jeg har altid haft en kæmpe interesse for teknologi og gadgets, og efter at have skrevet på blogs og for andre, besluttede jeg i februar 2011 at starte GearNYT, som jeg nu dagligt driver med mine øvrige skribenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top