Google Chrome blev i år hacket først på Pwn2Own

google-chrome-11-logo.jpg

Sidste år blev hverken Chrome eller Firefox knækket på Pwn2Own, men i år ser det ud til at have gået værst for Chrome. Netop som denne års hackerkonkurrence er skudt i gang, hvor det gælder om at udnytte sikkerhedshuller i browsere, er Chrome i år den første browser som blev hacket.

Chrome blev hacket på under 5 minutter, og holdet som knækkede browseren, går under navnet Vupen, og er desuden det samme hold som sidste år hackede Apples Safari-browser.

Vupen benyttede sig af to fejl i browseren, som ellers hidtil havde været ukendte. Den ene af fejlene blev udnyttet ved at man besøgte en hjemmeside lavet til lejligheden, og da man gjorde dette, blev lommeregneren i Windows åbnet op uden for browserens sandbox.

Medstifter af Vupen, Chaoki Bekrar kunne til hjemmesiden ZDNet fortælle, at “Chrome’s sandbox stadig er den mest sikre i nogen browser, og at det ikke er en nem opgave at undgå de mange beskyttelser som sandboxen indeholder.”

Pwn2Own løb af stablen i går, og slutter i løbet af i morgen. Hackerkonkurrencen afholdes i Vancouver, Canada.

Kilde: The Verge

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med dine venner.

PinIt
submit to reddit

Om Daniel Lomholt

Jeg har altid haft en kæmpe interesse for teknologi og gadgets, og efter at have skrevet på blogs og for andre, besluttede jeg i februar 2011 at starte GearNYT, som jeg nu dagligt driver med mine øvrige skribenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top