3 lancerer deres 4G-netværk på Roskilde Festival

GearNYT-3-Reload-Roskilde-Festival-2012.jpg

I formiddags var GearNYT inviteret til et pressemøde hos 3 på Roskilde Festival sammen med en række andre journalister. Undertegnede var til stede, da 3 lancerede deres 4G-netværk, som der helt officielt bliver åbnet op for til efteråret.

Efter nogle problemer med at få armbånd til festivalen, nåede vi frem til pressemødet klokken 13:30. Det var administrerende direktør hos 3, Morten Christiansen, som stolt kunne præsentere det nye 4G-netværk, som kører på 1800 og 2600 MHz-frekvenserne.

3 fortæller, at 80 % af 3G-netværket desuden bliver opgraderet til at kunne håndtere helt op til 42 Mbit/s (maksimalt), og at hele 3G-netværket understøtter den højere hastighed ved udgangen af 2012. 3 lover at de ved lanceringen af 4G-netværket for alle kunder i september måned dækker 37 % af befolkningen, og at halvdelen af befolkningen er dækket med 4G-netværk inden årets udgang med 800 master i de 15 største byer.

3 siger, at vi på det danske marked kommer til at se de første smartphones med forbindelse til 4G i 3. eller 4. kvartal, hvor det fortælles at det muligvis bliver fra “kinesiske producenter”, uden der blev uddybet nærmere. Vores gæt er dog at det kunne være Huawei.

Der blev lagt vægt på at vi stigende bruger vores smartphones mere og mere, til både sociale netværk, video, streaming, download, og meget mere, hvorfor 3 også vil introducere endnu et data-abonnement med stort dataforbrug og til en konkurrencedygtig pris. Alle 3’s kunder vil desuden kunne få adgang til 4G-netværket uden begrænsninger, så længe de naturligvis har hardwaren som 4G kræver, og at de befinder sig i et område med 4G-dækning.

På Roskilde Festival vil 3 i år især også sørge for at deres kunder kan få forbindelse. Der er på festivalen hele 5 nye master, og kapaciteten er syvdoblet. Ligeledes er der i alt 2 stande på festivalen, hvoraf man blandt andet kan få repareret sin mobiltelefon. I den ene af standene (se billede for oven), kan man få opladet sin mobiltelefon.

Under pressemødet fik vi desuden udleveret en USB-dongle, hvorfra vi kan tilgå det nye 4G-netværk, som vi altså vil tage et nærmere kig på snarest, her på GearNYT. 3 viste desuden også eksempler på, hvor meget hurtigere 4G er, og vi ser frem til at teste dette nærmere.

Kunne du lide indlægget? Del det gerne med dine venner.

PinIt
submit to reddit

Om Daniel Lomholt

Jeg har altid haft en kæmpe interesse for teknologi og gadgets, og efter at have skrevet på blogs og for andre, besluttede jeg i februar 2011 at starte GearNYT, som jeg nu dagligt driver med mine øvrige skribenter.

Én kommentar til “3 lancerer deres 4G-netværk på Roskilde Festival”

  1. Mathias siger:

    Godt gået at i er slået så meget igennem at i får invitationer. Gad vide hvor lang tid der går før 4g rigtigt slår igennem :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top